Skip Ribbon Commands
Skip to main content

News Release

Bucuresti

Una dintre cele mai mari tranzacții de birouri realizată în ultimii ani în România, intermediată de JLL


JLL a reprezentat GLL în achiziția de la Portland Trust a Floreasca Park, una dintre cele mai eficiente și bine construite clădiri de birouri din România,.

Cumpărătorul, GLL, este un fond de investiții cu un portofoliu imobiliar foarte important în Europa, inclusiv în Europa de Vest. Tranzacția este rezultatul bunei colaborări a JLL cu GLL, fond care se află la a doua tranzacție în România în decursul ultimului an.

Prima tranzacție semnată de GLL în România, anul trecut, a fost achiziția clădirii Victoria Center, în care JLL a reprezentat vânzătorul -Bluehouse.

"Piața de birouri este foarte atractivă pentru investitorii care se uită spre dețineri pe termen mediu și  lung având în vedere nivelul chiriilor, calitatea chiriașilor și calitatea foarte bună a clădirilor și de asemenea, gap-ul între randamentele investiționale dintre București și  Praga sau Varșovia, care însă se menține la 1,75 puncte procentuale", a declarat Silviana Badea, Head of Capital Markets Associate Director JLL Romania. 

Floreasca Park este localizată în cea mai active subpiață de birouri din București, Floreasca-Barbu Văcărescu. Proiectul, cu 37.500 mp spații de birouri de clasa A a fost finalizată la sfârșitul anului 2013 și are ca princiali chiriși pe Oracle, Al­li­anz, Kellogg's, BASF și Ka­lon.