Skip Ribbon Commands
Skip to main content

News Release

Bucuresti

Costin Bănică este noul șef al departamentul industrial al JLL Romania


Compania de consultanță imobiliară JLL anunță numirea lui Costin Bănică, business developer Industrial Agency, la conducerea departamentului industrial începând cu 17 februarie 2017.

Costin s-a alăturat echipei JLL anul trecut pe poziția de Business Developer Industrial din care asigura suport managementului în identificarea oportunităților de business pe segmentul industrial și logistic. Costin își va continua activitatea curentă în paralel cu noile responsabilități, care includ dezvoltarea departamentului industrial și logistic și oferirea de servicii de consultanță pentru o varietate de clienți, incluzând dezvoltatori și utilizatori finali.

Costin are o experiență de peste 14 ani în vânzări, din care 4 în domeniul imobiliar și este unul dintre cei mai activi și respectați consultanți de pe piață, numele lui fiind legat de tranzacții cheie realizate pe segmentul industrial și logistic.

Predecesorul lui, Cristina Pop, care a lucrat peste 3 ani pentru JLL, se va ocupa de activitatea de Asset Management pentru unul dintre clienții JLL.

Marius Șcuta, National Director, Head of Agency Services JLL România, declară: "Experiența vastă pe care Costin o are în domeniul imobiliar, precum și capabilitățile sale de conducere, vor aduce valoare clienților JLL și vor fi esențiale pentru construirea unei echipe puternice în jurul nucleului deja existent. Sunt convins că backgroundul profesional al lui Costin va completa modelul de business al JLL bazat pe inovație în toate segmentele pieței imobiliare, ceea ce va duce la poziționarea departamentului nostru industrial ca lider de piață.  JLL este determinat să obțină și să mențină rolul de lider pe piața industrială locală și sunt convins că numirea lui Costin este un pas semnificativ înainte în atingerea acestui scop".

Departamentul industrial al JLL Romania a fost anul trecut unul dintre liderii pieței de profil, cu tranzacții intermediate care au cumulat aproape un sfert din volumul total de spații închiriate la nivel național.

Printre companiile pentru care JLL a închiriat spații industriale și logistice anul trecut se numără Profi, Antalis, DB Group, SE Bordnetze, Delfingen, KLG, Gebruder Weiss, DPD sau Iron Mountain.

Costin Bănică, Head of Industrial Agency JLL Romania, a comentat: "Piața industrială din România a fost martora câtorva recorduri în 2016: stocul modern de spații industriale a depășit 2,5 milioane de metri pătrați, iar cererea brută a fost de peste 460.000 de metri pătrați, cifre care au făcut ca anul 2016 să fie unul dintre cei mai buni din istoria pieței. România va rămâne foarte atractivă atât pentru dezvoltatori, cât și pentru chiriași datorită locației strategice în Europa și pentru că este o piață mare de consum cu o putere de cumpărare în creștere. Ne așteptăm ca în acest an să fie livrate pe piață proiecte care vor cumula 340.000 de metri pătrați, nivel comparativ cu cel din 2016. Astfel, putem spune că piața înregistrează o  creștere stabilă".