Skip Ribbon Commands
Skip to main content

News Release

Varșovia, București

JLL a intermediat cea mai mare achiziție pe piața de spații industrial-logistice din România

P3 a cumpărat Europolis Park Błonie, Europolis Park Poland Central și Europolis Park Bucharest,  un portofoliu de 467,000 mp închiriabili


JLL a asistat cu succes P3 - proprietar, dezvoltator și manager de proprietăți logistice în Europa - în achiziția unui portofoliu de parcuri logistice în Polonia și România, de la CA Immobilien Anlagen AG. Portofoliul este alcătuit din două parcuri logistice din Polonia și unul din România, în suprafață totală de 467.000 mp de spații închiriabile. Achiziția a inclus, de asemenea, 165 de hectare de teren, în principal în Polonia și în România.

Peter Bečár, Managing Director în CEE al P3 a declarat: "P3 și-a dublat dimensiunea pe parcursul ultimului an, după o serie de achiziții foarte mari în Italia și CEE, iar acum este unul dintre principalii furnizorii de spații logistice din Europa. Pentru această investiție recentă în Polonia și în România, a fost vital să avem sprijinul JLL, care a înțeles strategia noastră de afaceri și a avut expertiza și acoperirea geografică pentru a ne asista în tranzacții transfrontaliere complexe."

Parcul logistic din Błonie este situat la 27 de kilometri vest de centrul orașului Varșovia, și în apropiere de drumul național 92.  Parcul este deservit  de autostrada A2 (Varșovia-Poznan-Berlin), care este situate la doar 9 km distanță, având conexiuni facile cu zona de nord (Gdansk) și sud (Katowice) din Polonia. Centrul logistic cuprinde 12 unități moderne de închiriat în Varșovia, cu o suprafață totală închiriabilă de 177.000 mp. Printre chiriași se numără companii precum Bayer, IBM, Orange, Triumph și Allegro.
 
Al doilea activ, parcul de lângă Piotrków beneficiază de asemenea, de legături excelente în ceea ce privește transportul. Acest parc logistic este aproape de două rute foarte importante: autostrada E67 (care leagă Varșovia de Silezia) și autostrada A1 (care leagă nordul de sudul Poloniei). Parcul oferă 75.000 mp de spații de depozitare, având  Kühne & Nagel, FM Logistic și InPost ca și chiriași majori.

Parcul logistic din București este cel mai mare dintre cele trei active achiziționate de către P3 și cea mai mare dezvoltare logistică existentă în România. Acesta oferă 215.000 mp de spații de depozitare și 40 de hectare de teren pentru dezvoltare în proximitatea Bucureștiului. Parcul este o locație excelentă pentru companiile furnizoare de servicii de logistică și retaileri, având acces direct la autostrada A1, parte din Coridorul IV Pan-European de transport, și la calea ferată cu propriul terminal. Printre chiriași amintim Carrefour, Tibbett Logistics, Gebrüder Weis, eMag și Interbrands.

Gijs Klomp, Director General și director al departamentului de investiții al JLL în România a comentat: "Intrarea pe piață a unui investitor instituțional de o asemenea anvergură, specializat în logistică, confirmă potențialul uriaș al sectorului industrial din România și este o dovada incontestabilă că apetitul investitorilor pentru proprietăți din România este în creștere. Aceasta este cea mai mare tranzacție de pe piața industrial-logistică semnată vreodată în România și una din primele două cele mai mari tranzacții pe plan local de la declanșarea crizei, care implică achiziția unui singur activ. Echipa JLL din România, implicată în trazacție, îi include și pe Andrei Văcaru – Head of Research & Consultancy și Cristina Pop – Head of Industrial Agency."

P3 este un proprietar specializat, dezvoltator și manager de proprietăți  logistice în Europa. Compania este activă în toată Europa, baza de active P3 va cuprinde în momentul de față144 de depozite răspândite în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu PUZ pentru mai mult de 1.450.000 mp de dezvoltări ulterioare.