Skip Ribbon Commands
Skip to main content

News Release

Bucuresti

Argo Group şi JLL anunţă vânzarea Shopping City Sibiu, într-o tranzacţie record pe piaţa din afara Bucureştiului


JLL și Argo Group anunță vânzarea parcului de retail Shopping City Sibiu (79.100 mp închiriabili) către NEPI, tranzacţia în valoare de 100 de milioane de euro fiind cea mai mare încheiată pe piața românească în acest an.

Prima fază a Shopping City Sibiu a fost deschisă în noiembrie 2006, ulterior proiectul devenind unul dintre cele mai mari parcuri de retail din România. Parcul are ca principali chiriași hipermarketurile Carrefour și Auchan, și include de asemenea numeroase branduri internationale de retail, precum Adidas, Altex, Benvenuti, H&M, KFC, Jysk, Lems, Leroy Merlin, Mobexpert, Nobila Casa și Rovere Mobili.

"Managementul intens şi preocuparea continuă a echipei noastre pentru mixul de chiriaşi au făcut din Shopping City Sibiu principala destinaţie de cumpărături din regiunea Sibiului. Cea mai recentă şi ultima iniţiativă înainte de a vinde proiectul a fost aducerea primului cinematograf multiplex în Sibiu. Vrem să apreciem eforturile întregii echipe care ne-a ajutat să aducem valoare adăugată proiectului şi de asemenea în realizarea procesului de vânzare. ARGO Group continuă să-și restructureze portofoliul pe care îl deține în România cu scopul de a optimiza investițiile realizate în piața comercială din Europa Centrală și de Est", a declarat Dennis Selinas, CEO ARGO Group.

Andrei Văcaru, Associate Director, Capital Markets JLL Romania: "Aceasta este cea mai mare tranzacție cu o singură proprietate din afara Bucureștiului de după criza economică. Investitorii au devenit din nou interesați de piața imobiliară din afara Bucureștiului, după o lungă perioadă de timp în care Capitala a fost principal lor țintă. Dimensiunea şi fundamentele proprietăţii au atras nu doar cumpărătorul, dar şi alţi investitori în Sibiu".

Silviana Badea, National Director, Head of Capital Markets JLL Romania: "Vânzarea Shopping City Sibiu are toate şansele să fie cea mai importantă tranzacţie semnată în acest an în România. Echipa noastră (Andrei Vacaru, Maxime Otto, consultant Capital Markets) a acordat suport clientului nostru într-un proces de 12 luni şi suntem încântaţi că aceasta a fost încheiat în interesul tuturor părţilor".