Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Istoric

​​​​​​​​​​​​​​

Istoria companiei Jones Lang LaSalle se întinde pe o perioadă de peste 200 de ani, dar vom menţiona aici doar momentele marcante:

1783: Richard Winstanley întemeiază o societate organizatoare de licitaţii în Londra şi este succedat de fiul său, James, în 1806.

1939: În urma unor parteneriate şi fuziuni prea numeroase pentru a fi menţionate, compania Winstanley este cunoscută acum după numele de familie ale celor trei membri principali: Jones Lang Wootton (JLW) & Sons.

1945: Într-o Londră devastată de bombardamentele din al doilea război mondial care au distrus registrele de cadastru, JLW îşi asumă sarcina impresionantă de a reface documentele care delimitează şi atestă deţinerea de drepturi de proprietate pentru mii de parcele de pământ. JLW eliberează autorizaţii de dezvoltare şi de construcţie, ceea ce o plasează într-o poziţie de invidiat pe măsură ce oraşul începe să fie reconstruit în 1954.

1957: JLW începe expansiunea globală prin deschiderea de birouri în Australia, în ciuda prognozei iniţiale conform căreia perspectivele erau favorabile, dar problemele enorme. Plecând de la această bază, compania se extinde în Noua Zeelandă, Singapore, Kuala Lumpur, Hong Kong şi Tokyo. Între timp, în Europa, JLW îşi extinde activităţile în Scoţia, Irlanda şi Europa continentală.

1968: Dincolo de Atlantic, în El Paso, Texas, un mic grup de afacerişti din domeniu înfiinţeză IDC Real Estate cu scopul de a aduce pieţei atât de necesarul profesionalism. IDC se dezvoltă rapid dincolo de graniţele pieţei locale, se mută în Chicago, în cele din urmă îşi schimbă numele în LaSalle Partners şi devine una din principalele firme americane din domeniul imobiliar. Firma devine cunoscută pentru relaţiile sale durabile cu clienţii.

1975: JLW îşi deschide primul birou din SUA la New York. De-a lungul anilor 1970 şi 1980, JLW şi LaSalle Parteners îşi extind prezenţa pe noi pieţe din Asia, Pacific, Europa şi cele două Americi.

1997: LaSalle Partners finalizează prima sa ofertă publică de cumpărare a acţiunilor companiei.

1999: Prin cea mai mare fuziune internaţională din industria afacerilor imobiliare din istorie, JLW şi LaSalle Partners şi-au unit forţele şi au format Jones Lang LaSalle. Compania născută astfel era, şi încă mai este, principala companie globală de consultanţă, investiţii şi gestiune din domeniul proprietăţilor imobiliare comerciale.

2006: Societatea se află la începutul unei perioade de creştere puternică, atât organic, cât şi prin achiziţii, care continuă şi astăzi. Printre cele patru noi firme care s-a alăturat grupului în 2006 se numără Spaulding and Slye, un actor important pe piaţa imobiliară de pe coasta de est a Americii, plus alte câteva firme puternice din Anglia, Spania, precum şi pieţe din Orientul Mijlociu.

Jones Lang LaSalle este de asemenea prima companie nominalizată trei ani consecutivi, de revista Forbes printre cele mai performante 400 mari companii, fiind singura societate de consultanţă în afaceri imobiliare căreia i s-a acordat această onoare. În anii următori, am fost recunoscuţi de către revista Fortune şi de diverse publicaţii din numeroasele noastre pieţe locale drept unul din cele mai bune locuri de muncă.

2007: Un alt an de plină expansiune este cel în care s-au realizat 15 fuziuni şi achiziţii, printre care se numără tranzacţia în urma căreia a fost creată Jones Lang LaSalle Meghraj, cea mai mare societate imobiliară din India. Am achiziţionat, de asemenea, Upstream, principala societate de consultanţă în domeniul dezvoltării durabile din Marea Britanie şi un consultant imobiliar important din Olanda. Continuă o serie de recunoaşteri, încununate printre care de titlul de onoare ce ne-a fost acordat pentru eforturile depuse în domeniul energiei şi al durabilităţii de către Agenţia pentru protecţia mediului a SUA.

2008: Achiziţiile ne-au sporit prezenţa în China, au făcut din noi cel mai mare consultant în vânzări din Germania şi ne-au permis să ne facem mai bine simţită prezenţa în Australia şi Scoţia. Suntem, în prezent, principala societate imobiliară din Germania şi Olanda, cele mai importante două pieţe imobiliare din Europa continentală. Seria noastră de achiziţii ne susţine strategia prin care urmărim să fim un element de consolidare într-o industrie în curs de consolidare. Şi continuăm să primim recunoaşteri, inclusiv pe cea a Institutului Ethisphere, un think tank de bază pentru cele mai bune practici din domeniul eticii.